Sommar, sol och vernissage

20170528_091229

Vår sommar och delar av hösten är tid för uteliv. Jag och bror är väldigt aktiva ute, antingen i trädgården men också ute PÅ äventyr så ofta det går.  Vi älskar ju det som skapats av en hand, det personliga, det egna som skapats med kärlek.

Än en gång var vi på vernissage och än en gång blev det faster Bertas stuga i Jörlanda. Skrev ju om detta för en tid sedan där mina fotograferande vänner ställde ut sina bilder. Denna gång var det keramik det handlade om. Två damer, Gunilla Windzer från Göteborg och Marianne Ekström från Ucklum. Denna utställning blev mycket mer än jag hade förväntat mig, då båda damerna med mycket fantasi skapat sina egna alster, som inte finns i var mans hem. Damerna hade också kompletterat sin utställning så fint, då en av de hade mer inspiration för inomhus medan den andra utställningen var för utomhus. Men det som betydde mest var just den egna, unika konsten. Sådant gillar jag!

När jag ser dessa små och stora konstverk, så letar jag efter den andra funktionen som konsten har. Ett hjärta kan ju betyda så mycket mer än bara ett hjärta.  Det kan betyda liv, det kan betyda kärlek och det kan också betyda saknad.

Själv köpte jag två hjärtan, en av vardera dam och de fick symbolisera mor och far som sitter på ett moln och tittar ner på oss. Två olika människor, två olika kulturer och två olika livsöden som förenade sig och skapade mig och mina bröder.  För mig blev dessa två hjärtan symbolen för äkta kärlek och blev unikt, på det sätt jag önskade. Hade gärna köpt mer, men man kan inte skaffa allt man vill ha, även om man vill. Men drömmarna håller en vid liv. Och här var det en dröm som blev sann för mig. Hade inte dessa utställande kvinnor haft dessa hjärtan som komplement till varandra,  så hade jag någonsin aldrig sett den kopplingen till mor och far. Nu fick de en extra dimension för mig.

Tack Gunilla och Marianne som inte bara förevisade sina alster, utan även med själ och hjärta också berättade hur de med olika tekniker formade dessa föremål, vilket gav ytterligare dimension till det hela. Stort tack!

4 reaktioner på ”Sommar, sol och vernissage

  1. Oj, tack!
   Jag skriver ju för mig själv och det är mina tankar men blir alltid glad när jag får gilla och kommentarer.
   De flesta följer ju mig via email, facebook och Twitter, så då hamnar kommentarerna någon annanstans

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s