Låt hjärtat va me…

20170402_142634

I går var jag och bror på kalas…
Vår fina vän Penilla Günhter firade 10 år med nya hjärtat… Ja det fysiska hjärtat som sitter i bröstet. För 10 år sedan fick Penilla akut hjärtsvikt men med ett antal lyckliga omständigheter fick Penilla ett nytt hjärta. I dag 10 år senare är det full fart på jäntan både här lokalt och i riksdagen. Då för 10 år sedan kände vi inte Penilla, men man följde henne via medier och vad hon drabbats av.

En annan av mina vänner går hela tiden med en axelväska och i den finns en batteripack. Batterierna går till en pump som är inopererad mellan hjärtats kamrar som hjälp för att pumpa blodet i väntan på operation.

Penilla är ett levande bevis vad en transplantation kan betyda för en individ.
För Penilla gick allt oerhört snabbt medan andra personer kan få vänta på att rätt donator skall dyka upp, och själv tror jag man får många extentiella frågor som behöver bearbetas. Jag vet ju själv hur det var när jag drabbades av livskrisen i mitt liv.

Själv tog jag väldigt tidigt ställning för att anmäla mig till donationsregistret. Hela min kropp får användas för forskning och hela min kropp utom hjärnan får användas till transplantation. På något sätt tror jag att mitt JAG finns i hjärnan och känner en skräck för att vakna upp en annan kropp. Nu tror jag inte det blir aktuellt med någon hjärndonation, men vem vet vad framtiden visar.

Hjärtefesten som hölls i villa Elfhög visade sig besökas av många vänner till Penilla. Mycket fina personer med varma hjärtan, som nu också blivit mina vänner. Ett fint bord med presenter och jag skämdes lite, då vi inte hade något med oss. Vi hade istället skänkt pengar till Hjärt- lung-fonden, där jag i min tro, tror att det gör större nytta. Penilla får jag chansen att krama så många gånger och det skänker värme och vänskap.

På P4 Väst finns en intervju med Penillas man i anslutning till operationen för 10 år sedan: Penilla Gunther har fått nytt hjärta

Har du inte anmält dig till donationsregistret så kan du för det på Socialstyrelsens hemsida

Du kan också ge ett bidrag till Hjärt-lungfonden.

Tack Penilla, dina arbeten betyder så mycket för så många av oss…

Hela lokalen var pyntat med hjärtat och kärlekens attribut, så jag var tvungen att fotografera.

En reaktion på ”Låt hjärtat va me…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s