Varför så negativ?

20170122_121117

I går var jag och bror på invigning men massor av musik och glädje och vi hade ätit och druckit gott. Vi var verkligen upprymda efter utflykten. Vi kommer hem och delar på en burk öl i vänners lag.

I väntan på att TVn skulle börja, så loggade jag in på sociala medier, och med en gång möts jag av hat. Naturligtvis skulle jag inte bry mig, men jag gick igång på alla fyra, vilket var fel av mig. Men jag ville inte att någon skulle förstöra det fina, fast det redan var gjort. Istället för TV:n gick jag till sängs och försökte lugna ner mig.

I morse på morgonpromenaden funderade jag på detta om varför vi är så snabba på att nedvärdera andra personer…

Efter promenaden så sätter jag mig med en kopp kaffe och började surfa runt på nyhetssajter för att se vad som  Sverige och i världen. På P4 Stockholm hittar jag en nyhet med rubriken Fler känner sig trygga i Hallunda-Norsborg och detta gör mig glad, fast det är i andra delen av Sverige. Läser artikeln och känner glädje att det går att skapa trygghet m man verkligen vill. Fortsätter och kolar rubrikerna och stannar till Två kvinnor misstänks våldtagna i svarttaxi och läser även den  nyheten. Nu har jag två olika nyheter från Stockholmsområdet, en positiv och en negativ. Började söka på Twitter om dessa två olika nyheter, och plockar då bort det som kommer från media. Inga kommentarer eller nya delningar på att tryggheten har ökat, nej de senaste kommentarerna om området var gjort för några dagar sedan. Jag gör sedan en sökning på våldtäkten i svarttaxi och där exploderade hela sökningen. Plockar bort nyheterna från media, som också har nappat på nyheten, även de främlingsfientliga äggkontonen men från vanliga Svenssons är delningarna med och utan kommentarer betydande. Att det är otryggt för många, och speciellt kvinnor blir utsatta för detta våld är inte acceptabelt, men varför känner vi inte glädje över att det finns andra områden där tryggheten ökar?

Att vi lever i en orolig tid, vet vi nog alla, men varför försöker vi förstärka den bilden?
Varför inte sprida det positiva som sker i Sverige och världen, istället?

Vi förstorar ju fel saker, hela tiden, tycker jag…

4 reaktioner på ”Varför så negativ?

  1. Tror det här att det är ”enklare” för många att spy galla än att glädjas åt sånt som är bra är ett tecken på att många mår dåligt. De tänker inte på att det får dem att må ännu sämre i långa loppet, även om de kanske får dem att må ”bättre” en stund. Det blir en ond spiral. Väljer man att lyfta det som är positivt istället så kommer det tillslut att smitta av sig på en själv.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s