Gott nytt år!

102925

Så här på slutet på året brukar jag bli lite sentimental och tänka tillbaka på året som varit. Men det är något jag ändå vill göra. Har sett att många säger det har varit ett pissår, och är nog inte själv så övertygad om det.

Den viktigaste lärdomen från året är nog att livet skall levas IRL, och inte via sociala medier. I de fall, som jag har varit aktiv där, så har jag också försökt föra en nyanserad debatt utan att skada någon. Jag fick nog av debatten ”män våldtar”, som jag anser befäster de gamla fördomar som har levt inom många av oss sedan urminnes tider.

Tog bort några vänner från FB, som gärna såg det negativa och istället strömmar det in nya vänförfrågningar vilket jag tror beror på att jag blivit mer positivt inställd. Nej, man skall inte blicka tillbaka, men visst måste man, ja man måste ta vara på den erfarenhet man fått, den lärdom som man införskaffat, till att möta morgondagen. Så jag ser faktiskt fram emot ett årsskifte, att börja om, och det med alla nya vänner.

Under året har ju även mitt hälsotillstånd förbättrats när jag redan förra året bytte livsstil. Ja, nu hade jag möjligheten till det och tog tillvara på det. Känner ju mig friskare inom både kropp och själ, vågen ler stort när jag ställer mig på den, och det gläder ju även mig. 15 kilo borta, och stegen blir så mycket lättare.
Jag och bror har också hittat nya gemensamma nämnare och därmed också hittat nya vägar att umgås. Att vara mer aktiv ute i livet, är en fröjd, och att gå på konserter, lyssna till musik, gå på teater, och se vad andra gör för att skapa glädje för andra, blir också glädje för oss. Under året har jag också fått möjligheten att bli mer spontan, och kunnat sätta mig på tåget till Stockholm, Falkenberg, Malmö eller varför inte båten till Kiel. Just detta känns som en pånyttfödelse och ger livet en guldkant. Ja, jag älskar livet.

Jag har också lärt mig att sitta framför datorn och gnälla, inte gör någon nytta. Har därför tagit ställning i olika frågor och gjort något konkret av det. Att kombinera promenader med trygghetsvandring var ett genidrag. Funkar utmärkt de veckor jag är ledig, men inte så bra när jag har mina udda arbetstider. Men det har också fungerat till att ge bror ett mervärde i livet, så jag känner mig glad även för det. Så att engagera sig har gett tusenfalt tillbaka.

Så ni som säger att 2016 var ett pissår, det får stå för er….

Jag känner mig nöjd, och ser faktiskt framåt med mer energi än någonsin.

Så jag säger

GOTT NYTT ÅR!

5 reaktioner på ”Gott nytt år!

  1. ogamotoga

    Skönt att höra! Ooch nej, 2016 har absolut inte varit ett pissår för mig heller … visst har det varit mycket upp o ner, men så är det ju oftast under ett helt år. Viktigt att man minns de goda ting som skett och inte fokuserar på det dåliga … klart det blir ett pissår då.
    Nä, gott 2016, gott slut på 2016 och en fantastisk start på 2017 😊
    Gott Nytt År till dig och broder! 🤗

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s