Att vara positiv

I går var på tur till grannstaden med kollektivtrafiken .
På resan mellan Vänersborg RC och Fyrkanten Vargön hade jag samma buss och chaufför.
Han var en riktigt hjälte i trafiken och framförde bussen med omsorg. På vägen tillbaka till Vbg RC, så skrev jag på Västtrafiks sida följande.

”Åker nu med 62:an i Vänersborg och passerar brandstation mot RC
Vill berömma chauffören som kör helt underbart fint. All heder till honom.”

När jag sedan skulle kliva av bussen då gick jag fram och visade min mobil med inlägget.

Det leendet och de glittrande ögonen jag fick till svar, gjorde min dag.

Tack du chaufför, du gjorde min dag!

Ja, det jag såg i ansiktet värmde mig otroligt mycket, och jag tror han kände samma sak. När man går in på västtrafiks sida om vad andra skriver, så ser man negativt, negativt och åter negativt. Jag kände mig ännu gladare och ännu unikare genom att jag kunde skriva något positivt mellan alla andra inlägg från besökare.

Jag tänker på att har du gjort nio saker rätt och ett fel, vilket är det då andra minns?
Visst, måste vi kunna prata om vad som har gått fel ibland, men samtidigt är det ju viktigt att kunna lyfta andra när det gjort något bra. Känns många gånger som vi glömmer den biten. Jag minns ju själv när man körde buss och hur roligt det var att kunna säga något positivt till passagerarna och ännu gladare blev jag när någon sade något positivt till mig.
Många gånger känns det som den negativa attityden tar över i dagens samhälle, och det är inget jag känner är rätt väg. Vi använder grövre och grövre ord och önskar varandra sjukdomar, hat och olycka när någon inte gör som man tycker är rätt.

Nej, fram för mer positiv energi och skänk glädje till dina medmänniskor.

 

4 reaktioner på ”Att vara positiv

  1. Sprid blott rosor för varandra törnen strö så många andra – de orden broderade jag en gång för läääänge sedan på en tavla, men de ligger mycket i dem. Och de känns mer aktuella nu än någonsin. Önskar dig, bror och Nussä en härlig, solig helg!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s