Posten 7 dagar i veckan

20161014_030820

Just nu diskuteras Postnord mycket i media och på sociala medier. Postnord lever inte upp till de krav som många ställer på företaget idag, enligt de flesta bedömare och kunder. Men värt att komma ihåg är att Postnord är ett av 30-talet olika postleverantörer i landet.

Mitt företag VTD är ett av de företag som numera även levererar post, och vi gör det sju dagar i veckan, måndag till söndag. Dock evererar vi inte brev från privatkunder, utad det vi levererar kallar vi industriell post, dvs från företag och myndigheter.

Många minns säkert frågeställningen ”Vad gör det på banken efter tre?”. Inte slickar de kuvert, utan många företag med stora postvolymer köper in dessa tjänster från företag, som idag printar ut informationen, lägger i kuvert och sedan postar dem. Så banken som skickar ut ditt kontoutdrag har kanske skickat en datafil till ett printföretag som använder bankens papper och kuvert och sedan printar ut och skickar det vidare till dig. I o med att vi distribuerar ut under nattetid, så ligger vi ett halvt dygn efter posten iom att vi inte klara leveranserna på endast ett halvt dygn, om det inte gäller lokal eller regional A-post. I det fallet är vi snabbare än posten. Och en annan fördel är att vi leverera sju dagar i veckan, även om posten är i mindre antal på söndagar och måndagar. Finns inte så många företag som sänder post på lördagar och söndagar. en vi ägnar oss också åt paketförsändelser som vi kallar postlådepaket eller PPD (påse på dörren). Istället för att du får en avi och sedan behöver åka till ditt ombud och hämta ut paketet, så levererar vi det ända hem till din postlåda eller hänger på din dörr. På samma sätt som du kan följa paketens leverans hos andra operatörer, så kan du även även följa ditt paket när vi levererar dem till dig, via antingen mail eller SMS.

20161014_030839När jag har ett postlådepaket till dig, så ser jag det i min läsplatta där alla tidningar och paket syns i körordning på distriktet. När jag kommer till din postlåda syns det att jag har ett paket till dig som jag skall leverera. När jag stoppat paketet i din låda alternativt hängt det på din dörr, så klickar jag på ”Har levererat” och jag får upp en ny fråga där jag skall bekräfta att så skett. Du får då ett mail eller SMS att paketet ligger i din låda och det är bara att gå ut till postlådan och hämta. Skulle det ske att paketet inte levererats till mig, så får jag då trycka på ”Ej mottaget” och vi får undersöka varför det inte kommit mig till handa. Ett större problem för oss är att din låda är dåligt märkt så vi inte hittar den eller är 100% säkra på att det är just din låda, så går paketet tillbaka till filialen och med uppgift att jag ”Hittar inte kund”. Det är ett av de största problemen vi har, att postlådorna är dåligt märkta. Speciellt för våra vikarier som inte känner till alla lådor.

lovisa-ljusgra-2_1En bra postlåda för dig i villa eller på landet kan ju vara Flexbox som både har brevinkast, den lilla luckan och paketinkast, den stora luckan. Det är låsbar, och försedd med vittringsskydd, så den inte går att vittra, utan måste göras åverkan på om man vill ha tag i det som finns i den, om den är låst. Kan ju vara bra nu när det sker en del identitetskapningar i samhället. Den är också godkänd av post och brev/paketleverantörer och väldigt lättarbetad för oss bud. Den har också tydlig namn och adressmärkning som borgar för kvalitet.

Så ibland går utvecklingen bakåt till vårt allas bästa.

Flexbox har ju även fastighetsboxar där brev och tidningar kan kastas in i inkast medan paket o dyl kan levereras i dem då vi kan öppna dem med nyckel, under förutsättning att fastighetsägaren tilhandahåller detta. Måste väl kännas tryggt att få paket hem och säkert utan att du behöver besöka ombud.

En reaktion på ”Posten 7 dagar i veckan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s