Dogday, min egen hunds dag

nussä-sthlm
Foto: Ola Gäverth

I dag är det internationella hunddagen och vem firar inte jag… Jo min egen Nussä!
Vad vore livet utan hund, har jag tänkt många gånger, jag som är uppvuxen med hundar… Alla mina vovvar har ju varit sina egna personligheter, men Nussä är den jag i stort sett har kunna uppfostra själv och vi har blivit otroligt tajta och samspelta.

Vi är väldigt duktiga på att samspela och förstå varandra, inte behövs det ord som förklarar var gång man vill något, utan även tecken på olika sätt att tolka varandra. Vi har en stor tillit och ett stort förtroende till varandra och det gör att han allt som oftast får gå lös på våra promenader. Visst är det underbart att ha detta goda samspel, som bevis på kärlek mellan oss. I dag är vi så tajta så jag undviker event där jag inte får ta med honom, då jag hellre är med min en vovve än med mina mänskliga vänner, lite tokigt men sant. Vi älskar båda att promenera och gör det gärna också.

Han vet vilka vägar vi oftast går och vill gärna välja och när vi skall korsa större vägar väntar han på att jag säger varsågod innan han går över vägen. Han vet att när jag går upp på natten, då är det jobb som gäller och då får han heller inte följa med. Men i övrigt så vill han inte stanna hemma, och det är mycket sällan han måste det. Avstår gärna sådant som han inte kan få vara med på. Kan kärleken vara större när man vill göra det mesta ihop.

8 reaktioner på ”Dogday, min egen hunds dag

   1. ogamotoga

    Nja, vi kommer gå till Tripple A och möta hundarna/valparna på plats, så får vi se vilken vi fastnar för och vem som fastnar för oss. Troligtvis blir det någon blandras … vi får se. Fast mitt högsta önskemål är Saluki eller Husky, men där måste jag se sanningen och förstår att det är ett dumt val att ha nere i Spanien. Får bli någon mindre som vi kan ha med enkelt på flyg osv. Blir stor planering för hund också … inget vi bara tar huxflux. 😊

    Gillad av 1 person

 1. semestersol

  Jag och min hund har spenderat dagen i skogen. Jag håller med om att jag ofta föredrar hundens sällskap framför människornas. 🙂
  Vad är Nussä för ras/raser?

  Gilla

  1. Jag tycker mer och mer om honom och benämner honom ibland som min pojkvän. 😉

   Nussä är en äkta dvärgpudel men ibland händer det att något blir fel och det har det gjort i detta fallet. Han har inte fått en vanlig pudelpäls utan mer en rak dito, så han fäller, på gott och ont. Jag klipper honom lite men ansiktet och underbenen är kortkort, så där behöver jag inget göra. Uppfödaren fick fyra valpar varav två med denna typ av päls. Men jag var inte ute efter en utställningshund, utan en sällskapshund, så jag valde efter temperamentet istället. Det har jag aldrig ångrat…

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s