Med beröm godkänd 

Ett härligt besök med sjukgymnast på Närhälsans Rehabmottagning. Vi börja diskuterade min bakgrund och vad som hänt och de positiva effekterna jag fått av mina promenader. Jag skall absolut inte sluta gå utan fortsätta med det. Däremot skall jag försöka slå ut det på fler tillfällen. Fick beröm med det jag redan hade gjort med de avlastatande hälkilar jag skaffat och som jag upplever har gjort nytta. Hon berömde mig också för användande av käpp. Hon hjälpte mig att ställa in käppen rätt och nu skall försöka använda den i vänster hand. Inte lätt när man är högerhänt. Men på min och vovven normala promenader under dagen diskuterade vi om det var möjligt att använda gångstavar. Skall försöka sätta hundkopplet med spännband i livremmen de stunder jag behöver hålla vovven i band. Dubbla stavar ger dubbelavlastning. Värt att prova. Sedan diskuterade vi tejpning och hon pratade även med sina kollegor om det, med anledning av att jag är diabetiker. Jag fick lära mig en enkel tejpning som jag kan ta till emellanåt men bör tas bort efter ca 6 timmar. Fötterna är känsliga vid diabetes. Vi diskuterade även strumpor som nyligen har kommit ut på marknaden. Visserligen dyra men å andra sidan skall jag tejpa foten så blir det också dyrt i längden. Sedan fick jag lite gymnastiska övningar för att sträcka ut senor både i foten och även vadmuskeln som kommer att göra ont. Den gör redan ont sade jag.

Nu blir det extra gymnastik och jag skall återkomma om detta inte hjälper. Annars hörs vi om några veckor igen…

2 reaktioner på ”Med beröm godkänd 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s