Vildsvin – autokorrekt – snurr-snurr #blogg100

I morse när jag och vovven var ute på förmiddagspromenaden så hittade jag plötsligt ett antal lappar på träden. En tipspromenad och började läsa dem och svara på frågorna i mitt inre. Jag visste att det skulle vara en jaktstig här i närheten och kopplade samman denna promenad med den, även om jag tyckte att kopplingen inte kändes uppenbar. Men när jag gick vidare så träffade jag dem som satte upp lapparna och de visade sig att de skulle ha släktträff. Så de skulle motionera alla släktingarna med denna promenad. Jag följde promenaden till slutet och den slutade vid vildsvinsmatningen. Funderade på hur det gick ihop med släkt och vildsvin, men konstaterade snart att det kanske blir bra mycket mer motion än någon kunnat  ana….

IMG_20160514_203733

I går kväll firade jag och bror ESC genom att äta olastrutar 😉
En gammal kompis och mellohatare dök upp i mitt twitterflöde och jag frågade om han såg hur vi firade kvällen. Han letade upp bilden i mitt Instaflöden och jag fick svar att att han tyckte bilden på Olas trut var häftig. Vi skrattade gott när vi insåg vad autokorrekt tyckte det borde stå istället för det som var tänkt.

 

Snurr, snurr, snurr
I går morse fick jag hastigt hoppa in extra på ett tidningsdistrikt här i närheten. Ett distrikt jag vid något enstaka tillfälle kört för en sex, sju år sedan.
Jag insåg snabbt vid förfrågan att det bara är jag som kommer att klara av detta, då jag har lokalkännedom om detta. Så det var bara att tacka ja. Visste att distriktet var omgjort sedan länge men det blev verkligen en utmaning. Det enda jag hade att gå efter var var adresslistan på tidningprenumeranter och efter den skulle jag ju köra.
När man utsätts för en sådan utmaning, så kändes det skönt att ungefär veta var de olika adresserna låg. Men vad hjälpte det när lådorna är så bristfälligt märkta så man måste ibland använda uteslutningsmetoden för att hitta rätt. Man ber kundtjänst kontakta dem och de går ut och ställer sig vid brevlådan och tittar och konstatera att det är inga problem att se husnumret på huset. Håller helt med, i dagsljus är det inga problem, men vill ni vänta på tidningen tills det blir ljust?
Men trots allt känner jag mig mycket nöjd, då jag i slutet bara fick fyra tidningar till övers. Tog dubbla arbetstiden mot normalt men de flesta fick nog sina tidningar och de som inte fick, fick nog skylla sig själva….
Glömska
Att vi alla glömmer saker emellanåt händer, och vissa saker känns nog väldigt natruliga att man glömt, medan andra saker känns mer skämmiga att man glömt, och var man glöt det…
Här är ett exempel på det jag tror tillhör den lite mer skämmiga delen av glömska.
Klocka på länken så er du historien om:  Mormor glömde kvar barnbarn på restaurang

Filmen på vildsvinet har Jimmie Midflo filmat när han var ute i skogen på promenad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s