Första metardagen #blogg100

Visst är väl våren en härlig tid?
Kristi himmelfärdsdagen, flygardagen eller första metaredagen. Kärt barn har många IMG_20160505_084843namn. Som tidningsbud finns det några dagar per år som vi tidningsbud är lediga, och denna dag är en sådan.  För mig blev det traditionsenligt besök vid en av våra kyrkor där dagen startar 08,45 med musik vid klockstapel. Vädret var helt fantastiskt och en timma före började jag min promenad dit. Med bas, flöjter och gitarr, så bjöds vi på vacker musik vid klockstapeln med gamla kära naturlåtar som gav mersmak.

Därefter blev det högmässa i kyrkan som avslutades med pianospel av Freddie Mercurys ”We are the champions”.  Ute på kyrkogården avslutades musiken med applåder från den samlande församlingen, men inne i kyrkan, var det som vanligt tyst. Men efter Freddies låt, så kunde vi inte låta bli och hela kyrkan fylldes av applåder.
Efter själva högmässan sätter vi oss på medhavda filtar på en backe på kyrkogården och inmundigar frukost som vi haft med oss.

IMG_20160505_103021Min dag fortsätter sedan med hempromenad genom vår dal för att sedan ta bilen till shoppingcentret. Behövde verkligen få igång grodan (gräsklipparroboten) så den får utföra sitt sommarjobb. Tyvärr var det fel i begränsningskabel som gjorde att den inte ville starta och jag fick köpa en extra för att leta felet. Vad skönt när felet hittades och grodan sätter igång och gör sitt jobb. De sista åren har vi öppnat upp hela trädgården igen efter att nästan ha fått förfalla när man haft vårdnaden om både mor och far. En stor trädgård som kräver sitt, samtidigt som vi också vill ha tid för annat, så är det ett ovärderligt hjälpmedel. Så idag är det att fixa ett par småsaker i trädgården sedan får grodan sköta sitt jobb på bästa sätt och vi kan ägna oss åt annat. Själv hittade jag lite rester i frysen så jag blev mätt och belåten och bror fick lite pengar så kunde han promenera till ”kôrveboa” och fixa sig lite mat där. Jag fick ledigt och jag slapp tjata på honom att ta sina 10000 steg. Lätt att dressera med hjälp av mumsbitar.

Bara att passa på att njuta av våren!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s