Radio är kul! #blogg100

20160405_144516

När jag var liten och lyssnade på Svensktoppen så hade jag svårt att förstå hur de hade möjlighet att få in alla artister och musiker i studion för att fylla en hel timma med musik.
Förstod heller inte hur de hade möjlighet att tillbringa både lördagar och söndagar i Stockholm vecka efter vecka, just för att spela i radion och att vi lyssnare fick rösta på dem. En dag var det någon som berättade för mig att artisterna inte fanns i studion utan de spelade ”bara” skivor. I det ögonblicket brast en stor illusion för mig, och jag var så besviken, varför, varför, varför.

Då var det dåtidens teknik som gällde och den har verkligen gått framåt på många olika plan.
P4 Väst kommer numera att vara mer ute i vimlet och träffa oss radiolyssnare för att bli en del av oss, och vi av dem.

På bilden ovan står Thor Andersson och förbereder Lasse Sergård, som snart skall gå ut i vimlet på staden för att prata med folk. Och bredvid står Scoob Salihi och ringer studion i Uddevalla för att be de, dra upp en regel så de hör vad som sägs i radion nu…

Själv har jag blivit intervjuad flera gånger och jag går gärna in och kommenterar radions inlägg på sociala medier. Ibland kontaktar de mig så jag kan vara med i direktsändning för att prata om det jag kommenterat. Ibland läser de bara upp mina kommentarer. Tycker det är kul, om det är så att jag har något att tillföra programmet.

I går tackade jag dock nej, till det då jag inte hade så mycket att berätta. Men blev dock ombedd att ropa något positivt till dem medan de sände live. Gick runt på stan och kollade in konstvandringen som var ett av de ämnen radion skulle rapportera om, samtidigt som jag lyssnade på webbradion. När jag kom tillbaka så ropade jag ”Hej gubbar och lycka till!”
Oj, vad besviken jag var att jag inte hörde mig själv i radion…
Teknikens under gör att det är ca en och en halv minuts fördröjning på webbsändningen, så det ja hörde sändes ju för länge sedan, ja närmare 90 sekunder sedan. Så när jag ropade, så sändes det i stället musik i radion och de ”radioaktiva” var inte i sändning.

Funderar på hur det varit idag om min illusion från barndomen fortfarande hade funnits 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s