Grattis Sverige #blogg100

Kronprinsessfamiljen+23+februari+2016.+Foto+Kate+Gabor+Kungahuset.se
Kronprinsessfamiljen 23 februari 2016. Föto Kate Gabor, Kungahuset.se

I dag är jag extra stolt över att vara svensk. Sverige har begåvats med en ny prins genom kronprinsparets försorg. Under dagen kommer en konselj att hållas då namnet på lillprinsen kommer att tillkännages.

Jag är extrastolt över att Sverige kunnat bli en modern demokrati samtidigt som vi behåller vår svenska tradition och historia, vilket jag tror är viktigt, speciellt nu.

Så som jag tror Prins Daniel kände sig igår kväll när han mötte pressen, så kände jag mig på Göteborgs centralstation när jag tog emot flyktingar med små barn, barn som fötts strax innan flykten och barn som fötts under flykten. Jag vill känna att denna symbolik från en kungafödsel också får bli en symbolik för alla andra barn som föds även om inte varje barn får denna massmediala uppmärksamhet, så är det ju ändå något stort som händer. Jag tror nog att de flesta mödrar och fäder känner som Kronprinsessan Viktoria och Prins Daniel, oavsett strålkastarljus eller inte. Jag vill också känna att denna symbolik med folkets jubel, också blir ett jubel för alla andra som föds i Sverige eller av olika anledningar kommer hit till vårt fina land.

Själv spelade jag både vår svenska traditionella nationalsång, som en hyllning till alla men jag spelade även upp mellanakten från melodifestivalen ”Hela Sveriges sång”, som en symbolik för den öppenhet och värme som Sverige ändå visar.

Jag säger ett stort grattis till kronprinsessparet för tillökningen, men också till mina föräldrar, dina föräldrar och alla andra föräldrar.

Ja, jag vill leva jag vill dö på jorden…

2 reaktioner på ”Grattis Sverige #blogg100

    1. Ja, som symbol för Sverige, så tycker jag nog ett en kunglig födsel får stå symbol för alla som som fötts.

      Internet var ju långt före med uppgiften innan saluten i morse förkunnade att Sverige fått en ny prins, så saluten tycker jag nog är både för dig och mig också…

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s