Jag är sambo

ring-1775_640

Jag har blivit sambo, jovisst vi har haft ett förhållande under många år, jag och denna man. Vi delar det dagliga livet, vi hjälps åt med de dagliga sysslorna, så som man gör när man är tillsammans.

Fredag och lördagskvällar, blir det gärna ett glas vin, ibland lite tända ljus och så myser vi där framför TV:n eller kanske till lite härligt god musik på stereon..

Efter arbetsveckan brukar det bli lite extra festlig måltid i kvällningen där vi sitter tillsammans i den känslosamma nerdragna belysningen.

På veckorna har vi ju våra jobb att sköta, men vi försöker ändå göra de vardagliga sysslorna tillsamman. Vi shoppar tillsammans, handlar mat tillsammans, och medan jag lagar mat eller bakar, så dammsuger han kök och hall eller dammar vardagsrummet.

Tvåsamhet kan vara så oerhört fint oavsett kön, bara man älskar varandra.
Visst händer det att vi har olika uppfattning om saker och ting, men då måste vi försöka jämkas och komma fram till en ståndpunkt som vi båda kan acceptera. Men sådant ingår ju paketet, så att säga. Senaste igår fick han en liten kärleksgåva av mig, ingenting dyrt, men för att bevisa min kärlek. Och jag njöt i fulla drag när jag såg ögonen lysa upp på honom, när paketet öppnade sig och han sade, ”oh vad vackert”. Jag kände mig så stolt i det ögonblicket.

Jag verkligen älskar detta livet och kan knappast ha de bättre…
På kvällen när vi känner att att ögonlocken blir tyngre, så säger vi ömt god natt till varandra och lägger oss i dubbelsängen….

Skall i sammanhanget också säga att dubbelsängen är delad och var del står i var sitt rum, för vi behöver också vara lite privata. Men jag älskar honom, min egen bror, över allt annat på jorden.

Vi lever anno 2016, men fortfarande känns det som om andra relationer än man – kvinna är svårt att acceptera, i vissa kretsar.

 

4 reaktioner på ”Jag är sambo

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s