Måns: Alla är hjältar! #blogg100 #bloggswe

I går kväll och i natt vann Sverige, genom Måns Zelmerlöw, ännu en omröstning i ESC.
Jag fastnade för låten med en gång. Gillar musiken som jag tycker är medryckande men jag fastnade speciellt för texten, som ger mig stor möjlighet att tolka. Detta är första året på många, många år som jag följt tävlingen från börja till slut.

Vi är alla hjältar av vår tid…
Visst, skall vi hylla fotbollsspelarna som kommer hem efter att ha vunnit, likaså ishockeyspelarna eller vad det nu är de har vunnit.

Men för mig, så pågår de största hjältedåden i tysthet och som mycket sällan uppmärksammas.
För mig är min vän i Handen, en riktig hjälte, som vårdade sin demenssjuke make fram till sista andetaget. En annan är min kompis i Strängnäs som även hon vårdade sin make, som led av flera sjukdomar, bland annat hjärtsvikt.
För mig är även min kompis i Malmö en hjälte, som tar hand om sin demenssjuka pappa.

För mig är också politikern som tar upp min och andras situation i riksdagens kammare, som ett exempel på en person som ”offrat sin s.k. karriär för att ta han om både mor och bror”.
En annan grupp som är hjältar i mina ögon som går upp klockan fem varje morgon 24/7/365 för att ta hand om sina mjölkkor, som sitter på traktorn och för att skapa föda både till djur och människor.

Visst även jag dansade och tjoade av glädje, när det stod klart av Sverige och Måns vunnit ESC.
Men den största glädjen är när jag kan ge de som kämpar i tysthet, ett värmande ord, en kram, eller som här skänka en tanke till dem via ett blogginlägg.

Jag tänker på den hempersonal som trots späckat tidsschema försökte göra det bästa för mor, medan den som kom för att tjäna sitt levebröd och inte hade minsta empati, borde söka annat jobb.

Jag tänker på tiggaren utanför min butik som sitter många timmar varje dag som oftast får en slant och ibland även ett glåpord, från någon illasinnad. Både tiggaren och den som skänker en slant är hjältar i mina ögon.

Jag tänker på de som säger ifrån när någon behandlas orättfärdigt, tidningsbudet, busschaffisen, de som utsätts för näthat mm.

Jag kan inte räkna upp alla, men…

42682

För mig är ni alla hjältar, det var för er Måns sjöng och gjorde er alla till HEROES!
Nu vet hela Sverige, Europa, ja hela världen att ni är hjältar.

Tack Måns för att du sätter upp alla hjältar som i tysthet kämpar, de är värda denna seger!

7 reaktioner på ”Måns: Alla är hjältar! #blogg100 #bloggswe

 1. TonyMalmqvist

  Mycket bra skrivet! En av mina största hjältar är min fru. Men visst finns det fler, bl.a några av dem du här räknade upp. 🙂

  Gilla

 2. Ett så sant och berörande blogginlägg. De du räknar upp är i sanning hjältar och jag reagerade också på vad Måns sa, vi är alla hjältar. Att vara hjälte är för mig en person som osjälviskt gör något för någon annan och ger av sin egen energi och tid, obegränsat. Det finns så många hjältar där ute.

  Gillad av 1 person

  1. Tack bhenth för din fina kommentar!
   Ja, detta är vad jag känner och ser framför mig när jag hör låten.
   För mig gick den rakt in i hjärtat och jag skapade en bild inom mig, om vem som är de sanna hjältarna. Kanske vi skulle samla dem alla på Sergels torg för att hurra för dem och säga vilka hjältar de egentligen är…

   Gillad av 1 person

  1. Måns berättar i en intervju att han blev mobbad. Men efter ett par år så kom en ny kille in i klassen och tog Måns under sina vingar. Det är Måns ”HERO”. Men texten är ju fri för tolkning men JAG tänker på de som har gjort något för någon annan, blir hjältar för någon…

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s