Gnäller på jobbet igen! #blogg100 #bloggswe

wpid-dsc_1025.jpg

I bland så undrar jag vart min arbetsplats och företag är på väg…

Just nu är vi i ett intensivt skede att att samla och flytta ut brevlådor från avtagsvägarna och ha de i början på vägen, så att de kan dra in påkörningar och och spara bränsle och personal.

I går när jag kommer till en sådan avtagsväg så ser jag att vi fått nya lådor och ja vänder och backar intill för att märka upp och dela ut tidningar. Lådorna var borta… Sticker ut huvudet genom bilrutan, jo långt där nere fanns det…

Men varför där nere. SMS filialföreståndaren och han suckar… Jag vägrar dela ut i de lådorna.
När vi tidigare tagit upp detta med ledningen så för vi hör att företaget har så fina lappar som vi kan lägga i lådan där vi ber att de rättar till lådan och att den sitter i rätt höjd, dvs 100 cm över marken.

Frågar föreståndaren om han har en tumstock. Det har han inte 😦
Säger till att jag tar med en tumstock till idag och mäter… Ni ser resultatet på bilden. 75 cm över marken. Sedan lutar marken så jag tror att de är ytterligare 10 cm lägre i förhållande till bilen. De sitter på 2/3 delar av rätt höjd.

Vid dödsfall och begravning skall flaggan hissas i topp och sedan halas så den hänger på 2/3 delar. Finns det någon symbolik????
Jag får höra att företaget inte får utlovad leverans av byggmaterial till brevlådebyggen och att stolparna de har är korta. Vem tar då beslut om att bygga dem i den höjden? Det är vår arbetsmiljö det handlar om.
Går företagets pengar före min hälsa?
Jag lär ju aldrig få postlådor i rätt höjd om jag delar ut i dessa. Lådorna är också företagets egendom så kan jag ju inte heller lägga lappar i att kunden sätter lådan rätt…

Tillskrev arbetsmiljön på jobbet ett mail idag innan jag lade mig efter jobbet. Än inget svar. 😦

Innan jag skulle återgå till jobbet efter långtidssjukskvining så pluggade jag in mig så gott det gick via vårt intranät om ändringar som skett under min frånvaro.
Till slut hittade jag info att alla tidningsbud skulle få utbildning om postlagen mm, för att kunna göra ett bra jobb.

I dag fick jag utbildningen… Det visade sig vara en bibba A4-papper som jag skall läsa igenom och sedan skriva under att jag läst igenom. Det kallar jag inte utbildning utan möjligen självstudiematerial…
Men vi har tydligen olika syn på vad utbildning är…

Nästa gång jag går på jobbet, så får jag sätta mig och gå igenom och maila eller fråga en massa frågor. Så jag vet vad som gäller…

Förresten någon som vet telefonnumret till himmelen?
Fick också ett papper på att jag skall lämna in närmast anhörig som de kan kontakta om något händer.
Mina närmaste anhöriga finns i himmelen som är kapabla att kunna göra något.

Jag blir bara så trött…
Var är det fina företaget som jag en gång anställdes på???

3 reaktioner på ”Gnäller på jobbet igen! #blogg100 #bloggswe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s