Jag, socialt isolerad #bloggswe

Topic - Facebook

twitter-logga

I fredags fick jag på Twitter ett mothugg på en fråga, ett mothugg som jag inte hade förväntat mig. Jag vet inte varför personen reagerade på detta sätt, men det gjorde mig både besviken och ledsen. Jag bestämde mig därför för att göra ett socialt experiment med mig själv.

Jag avaktiverade mitt Facebookkonto i sju dagar (kan återuppliva det tidigare, om jag vill), låter bli twitter. Därtill är även mobilen urladdad så jag slipper få en massa notiser på den och telefonsamtal kommer inte heller fram. De som är mig närmast har andra vägar att nå mig på.

Jag trodde inte jag skulle klara 30 minuter, utan att få abstinens. Nu är det söndag och jag har heller inte saknat det så mycket som jag trodde. Det är så lätt att hamna i stolen framför datorn och den har någon form av klister så man blir så lätt sittandes framför där.

Har haft många saker liggandes, som skall göras när jag fåt tid, och den tiden har jag fått nu.
Känner mig otroligt nöjd med det jag gjort, och de sakerna jag gjort kommer att underlätta min vardag mer. Visst jag saknar de sociala medierna och mina vänner där, men inte värre än jag avstår dem för att komma i kapp.

I går valde jag och bror att äta kinamat på restaurangen istället för att ta med hem och sitta och äta framför TV och datorskärm. Kom underfund med att han var väldigt trevlig att prata med. Bror fick dessutom starköl till sin mat vilket han uppskattar. Så på så sätt har de sociala medierna gjort oss mer antisociala med varandra.

Det är inte alltid så lätt att andra invanda beteenden och då måste man hitta sätt att kunna bryta dem…

4 reaktioner på ”Jag, socialt isolerad #bloggswe

  1. Inga-Lill

    Tack att du skrev detta! Har för mitt inre sett dig ligga hjälplös i skogen, fått hjärtinfarkt och inte kunnat meddela dig. Ska nu försöka läka mitt hjärta.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s