Jag, en stolt bror #bloggswe

lagerkrans

Jag har nog världens bästa lillebror, i alla fall om man frågar mig…
Som ni säkert vet, ni som följer bloggen, så var jag rädd för alla helgerna som vi nyss har klarat av.
Jag såg inte fram emot tre veckors hemmavaro av bror, inte för att jag inte unnar honom ledighet utan för att jag var rädd att det skulle bli konflikter angående mående, kost och motion. Detta kom verkligen på skam, och jag får faktisk skämmas en del för det jag trodde. Bror har gått igång på alla fyra efter aktivitetsarmbandet.

Tillsammans går vi nu 10.000 steg per dag, minst…
Jag hörde den första tiden hur han flåsade och flämtade efter mig i motionsspåret där vi gick, men detta har nu förbytts till en mindre anstängd andhämtning och i stället vi kunnat prata lite mer med varandra. Vi har kommit närmare varandra i detta, vilket jag verkligen uppskattar. Samtidigt som hans kondis har gått upp så har också vikten gått ner och jag märker mycket på honom att hans trötthet har minskat. Ett stort plus för hans hälsa och välmående.

Bror har alltid haft en stark vilja och ett stort mått på integritet. Det har inte alltid varit lätt att komma honom när och att få honom att förstå orsak och verkan. Nu ser han direkt grafiskt på sin dator vad det innebär. Att gå några extra steg gör att det kan finnas plats för ett gott glas vin på kvällen utan att man behöver ha dåligt samvete. Att äta en chokladkaka ger genast utslag på mätaren vilket betyder att man får avstå något annat eller ta en extratur i motionsspåret alternativ en runda på vår väg.

Detta har gjort mycket för vår kontakt som inte är lika spänd längre, utan mer avslappnad. Jag tror vi njuter båda två av detta.

Nu är det helg och på måndag börjar vardagen igen för oss båda och lika rädd som jag var för tre veckors samvaro tidigare så är jag nu istället rädd för att vi skall vara ifrån varandra under större delen av dagen.
Jag hoppas verkligen att vårt nyfunna gemensamma intresse får det att utvecklas mer mellan oss och att vi kan hålla promenadstegen i samma omfattning som tidigare.

Bror, du är världens bästa lillebror!

2 reaktioner på ”Jag, en stolt bror #bloggswe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s