När bytte du lösenord senast?

Jag ser hur fler och fler av mina vänner, framför allt på twitter, får sina konton kapade. Nu är det reklam för en dejtingsajt som kommer som DM till mig från från dessa personer.
Tyvärr märker dessa personer inte av att de skickar massa DM till olika personer, om inte någon säger till. Ofta är det personer som jag gillar mycket och inte vill förlora i mitt flöde, så det känns väldigt tråkigt när man blir bombarderad.
Visserligen kan just från twitter vara väldigt harmlöst även om de kan komma över en del privat information även den vägen.

Så mina vänner, var rädda om er och byt lösenord!

Olssons universum

HackerDen 20 januari är stora lösenordsbytardagen. Själv har jag tagit itu med det redan idag.

Enligt en undersökning från Post- och telestyrelsen för ett par år sedan byter mer än hälften av alla dator­användare ALDRIG lösenord. Dessutom har var femte person SAMMA lösen­ord på många olika sajter. Hör du till dem är du ett lätt byte för hackare. Du riskerar att person­uppgifter hamnar i orätta händer samt att bli drabbad av skadlig kod i din dator.

Bara en tredjedel av personerna i undersökningen använde starka lösenord. De flesta lösenord är tvärtom ganska förut­sägbara. Det innebär att det går snabbt för en dator att knäcka lösenordet.

Skydda dig med ett starkt lösenord

Ett starkt lösenord måste vara krångligt. Ju bekvämare lösenord du väljer desto svagare blir det. När stora företag blivit hackade visar det sig att kundernas vanligaste lösenord varit ganska fantasilösa. ”123456” återfanns hos nästan 2 miljoner konton när Adobe hackades.

  •  

Visa originalinlägg 286 fler ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s