Sov gott lilla mamma! #bloggswe

Copyright Foto: Carl-Henrik Karlsson
Copyright Foto: Carl-Henrik Karlsson

Mor, du har avlutat din vandring här på jorden och har återförenats med far i Nangijala.
Sov gott illa mamma, var brors ord varje kväll när han kramade om dig och önskade god sömn.
Du fick leva och bo som du själv ville, du ville bo med dina pojkar, som en av dina sista önskningar.
Detta informerade du även hemtjänstpersonalen även om jag fick strida för mycket under de sista åren. Men jag är glad att jag med ditt stöd, gjorde dessa prioriteringar.

Många av dina fina berättelser har jag bäddad in i fint papper med röda rosetter och sparat närmast mitt hjärta. Minns hur du berättade om din mormor, hur ni flydde under kriget i Tyskland, hur du  och far träffades och sedan flyttade till Sverige.

Tack för alla fina minnen som vi kommer att bära med oss för all vår tid på jorden.
Saknaden efter far var stor hos dig men nu är ni tillsammans igen. Jag känner mig trygg i det.

Sov gott lilla mamma!

5 reaktioner på ”Sov gott lilla mamma! #bloggswe

 1. Hans

  Det väntade kommer ofta oväntat.
  Livet är mödosamt och mycket långsamt, men efteråt så gick det så fort.
  Gud behöll allt det goda i sitt minne. Inget av det goda förgås någonsin.
  Vi får nog av det där andra under våra liv.
  Det här bär jag med mig resten av livet.
  De bästa hälsningar från Hans

  Gilla

 2. kimmkimselius

  Sänder dig styrkekramar. Att mista sin mor är svårt. Miste min för sex år sedan och först då förstod jag min mammas ord när mormor dog: ”Nästa gång är det min tur.” Då blev jag arg på henne, för hon var ju så ung och skulle inte dö på länge. Men jag förstår nu att hon menade att nu var det hennes generations tur. För så är ju livets gång. Inga ord kan trösta, men som du skriver kan man hitta glädjen i minnena och av att din mor hade ett fint liv och fick sin vilja fram även på slutet.

  Bamsekram från Kim ❤

  Gilla

  1. Tack fina du!
   Jag är övertygad om att vi har fått ytterligare ett par fina år tillsammans för att jag tagit kampen. Saknaden kommer alltid att finnas, på samma sätt som det är efter far. Samtidigt är jag övertygad om att mor har det bra nu, så vi kommer att ha det fina kvar.
   Tack för omtanken!
   Kram!

   Gilla

 3. Hilda Lilian

  Jag beklagar sorgen för din Mammas bortgång. Jag vet hur mycket du älskade henne och hur du slitit och kämpat för hennes välmående. Saknaden kommer kanske aldrig helt att försvinna, en plats för evigt tom. Trösten är, som alltid, att din mamma har det bra nu. Sänder mina varma och deltagande hälsningar.

  Gilla

  1. Tack Hilda!
   Saknaden är stor men samtidigt vet jag att mor har återförenats med far och har det bra nu.
   Jag och mina bröder har valt att inte förbanna mörkret utan vi har valt att tända ett ljus istället.
   Mor har haft ett fint liv och vi är tacksamma för var stund vi fått dela med mor.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s