Nussä – ett energiknippe #blogg100

DSC_0131

 

Nussä har fått en massa energi, energi som jag gärna hade fått lite mer utav.
Nu när svaret är IVO är inskickat har jag haft mer tid för familjen och djuren.
Tidigare tog jag och vovven en tur med bilen till skogen för en promenad i den spridande grönskan, men nu är vi måste få bror på fötter med mediciner mm så har vi nu mätt upp vår gamla runda på grusvägar och upptrampade stigar i skogen.

Efter två dagar så vet nu Nussä hur vi skall gå och svänga.
Men detta började inte nu utan började tidigare. Överloppsenergi finns det fullt med i den lilla kroppen. Nu är det full fart och medan jag spanar åt backkrönet där han senast försvann så kommer han bakifrån och skrämmer mig. Visserligen är jorden runt och han har fart på benen så ha jag ändå svårt att tro att han avverkat ett helt varv på denna tid.

Mor har ju blivit mycket piggare under vinterns och vårens omsorg, vilket känns skönt. Brors problem med sitt blodtryck och puls har också blivit mycket bättre nu när han åter börjat med medicin, vilket känns skönt.

Men min energi och trygghet kommer sakta tillbaka med att familjen mår bättre vilket jag också tror speglar av sig på våra djur. Våren som spirar, blommor slår ut och träden börjar grönska gör också att man känner sig piggare.

Mor är mer pratsam och vaken, Thomas är lugnare, katterna springer mer och mer ute utan att springa runt mina ben och Nussä, har energi för sju…

En gång i veckan har jag också beviljats hjälp med en del städning för att kunna vårda både mor och bror och ge dem sin kvalitetstid.

Ytterligare en sten borta från mitt hjärta och att få komma hem till ett hem som dofter rent med stänk av citron, är underbar. Med så mycket härliga känslor så gör det inte så mycket att bli fastklämd i en tågdörr i någon minut utan kan ses som en krydda i tillvaron.
Inte ens Nussä som satt i mors knä när de fastnade i dörren var särskilt bekymrad.

Behöver jag säga att jag är lycklig? Behöver jag säga att Nussä är ännu mera lycklig?

Vi är lyckliga familjen och Nussä är nog spegeln som visar det…

2 reaktioner till “Nussä – ett energiknippe #blogg100

  1. Älksade att läsa den här bloggen! Så underbart att hela Villa California lever upp! Skrattade högt när Nussä kutade jorden runt 🙂
    Kärlek till er alla, både två och fyrbenta!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s