Chocken släpper – #blogg100

DSC_0522

Nu börjar det hända saker i min kropp…

Efter ett halvt års föreberedelser och sedan väntan på ett svar om jag får anhöriganställning eller inte så börjar jag nu bli normal igen…

Svaret blev som tidigare nämnts ett nej med motivering att kommunen har som policy att INTE ha anhöriganställda och att hemvårdens enhetschef anser att de klarar mor…

För oss är fråga mer komplicerad är så, det handlar om hela familjens exsistens, att familjen inte skall gå under.

Att vara paniker själv, att ha en utvecklingsstörd broder och ha en mor med en demenssjukdom sätter sina spår.

Det viktigaste för mig själv just nu är det att ta det mycket lugnt och att sakta komma tillbaka till verkligheten utan att bryta genom isen. Det gäller också att se till bror och mor mår så bra som möjligt liksom att vi skall kunna leva ett liv tillsammans så som vi önskar…

När man läser kommunens riktlinjer så säger de:
1. Den enskildes behov skall vara av den karaktären att en hög grad av kontinuitet och personkännedom är en förutsättning för att behovet skall kunna tillgodoses.

2. Att behovet inte kan utföras av ordinarie hemvårdsorganisation.

3. Att det finns en närstående som kan åta sig uppgiften

4. Att den närstående bedöms ha tillräckliga kvalifikationer och möjligheter att tillgodose den enskildes behov.

Där anser jag att kommunens utredning har stora brister…
1. För mor som blivit missvårdad och där mors journaler har sådana brister att det bara är jag som vet vad som är rätt och fel i journalerna fram till hon bytte vårdcentral.

2. Behovet kan inte utföras av ordinarie hemvårdsorganisation då vi alla mår så ofantligt dåligt av deras närvaro och hur de hanterar de problem som har uppstått. Att vissa personer inom omsorgen springer till sin chef och påstår att jag har kameror på toaletten….
Att personer springer till sin chef och påstår att jag missköter medicin för mor, Medicin som skall tas vid behov och journalfört att de inte fungerar därför satte vårdcentralen in annan medicin som sedan inte journalfördes på rätt sätt och att mor kunde fått sätta livet till.
Att det springs och påstås att vår valp hade löss, vilket fick veterinären att skratta, att min läkare kiknade av skratt och säger att detta inte är klokt. I dag är jag tacksam för att vår läkare är noga att dokumentera att min sjukskrivning beror på hur hemvårdspersonal/kommunen har behandlar oss…

Till och från mår jag så dåligt av att ha denna personal som jag inte litar på, men några mycket få undantag, springandes här. Att ha en chef som jag också ser på sätt och vis mobbar mig, eller om det är personalen som gör det…

2 reaktioner till “Chocken släpper – #blogg100

 1. Har tittat ibland på din blogg och beundrar din ork. Jag är också anhörigvårdare till min dementa sambo som insjuknade på en vecka och nog blev livet annorlunda. Han fungerar ganska bra men den frihet jag hade är förstås borta. Sjukhuset har varit mardröm och avlastningsboenden katastrof och att anmäla var värdelöst. Men jag har haft tur med kommunen där handläggaren är en ”ängel”. Har avlastning en gång i veckan och det fungerar och mer vid behov och vårdcentralen är bara underbara.
  Först när man är i behov av hjälp får man uppfattning om hur det i verkligheten fungerar. Då blir man expert på brister ganska snabbt.
  Ha det bra!

  Gilla

  1. Tack för din kommentar…
   Jag vet inte var i sjukdomen din sambo är, men ta vara på den tid du har till dig själv genom avlastning.
   Själv förstår jag inte att jag orkade våren, för då var det kris för mig och då hade jag lust att polisanmäla hela bunten…

   Men vårt helvete förvandlades till ett paradis sedan jag slängde ut dem…

   En av anledningarna till att jag valde att skriva i bloggen var just för att ge andra stöd och det har jag fått en del bevis på att många har fått…

   Kram till dig och kämpa på och var inte rädd att begära mer stöd om och när du behöver…

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s