Programmering i regnet

I två dagar har jag nu suttit med programmering av ett skript till hemautomatiseringssystemet. Google tog ju bort sin funktion med Latitude där du kunde följa dina vänner på en interaktiv karta.

Dessa data fanns ju också tillgängliga via API så att du kunde ladda ner detta till din lokala dator och använda dessa till eget bruk.

För bror som numera jobbar i grannkommunen och är beroende av färdtjänst så var det viktigt att jag kunde hålla koll så inget hände honom under arbetsdagen och resorna till och från.

Jag har en annan app på gång, men känner att den bör utvecklas lite mer och har då letat efter ett annat program som är stabilt och bra.

Nu mera uppdateras hans positioner var 10:e minut och jag kan hämta hem dessa positioner, koordinater från nätet. Från Google kan sedan kan jag med hjälp av dessa positioner också hämta mer platsinformation där han befinner sig.

Det innebär att vårt datorsystem håller reda på var han (och vi övriga) befinner oss och skulle vi befinna oss på fel plats vid fel tidpunkt, så blir jag åter igen larmad om detta.

Känns tryggt för oss alla att veta att inget kan hända.

En reaktion till “Programmering i regnet

  1. Det är ju ganska intressanta aker som hemtjänsten virrade lite om ibland betr. min mor. men man gissade att hon skulle ta av sig ”armbandet”.
    Nu bor hon i en rätt dålig miljö ute i Mellringe. Mathållningen är dock bättre eftersom jag bara kunnat hjälpa henne då och då pga ett långt avstånd. Då har förvirringen minskat.
    Jag är i Örebro en tid nu och jag tar ut både mor och andra boende där i friska luften och de uppskattar det mycket. God man kunde ingenting om bostadrätter och genom byte av god man har det snurrat till sig totalt för både mor och mig.
    Örebro kommun hyser rena dårar i vissa nämnder, helt ansvarslösa typer. Men det vet du nog.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s