Underbart att vara fri

Nu har en månad gått sedan hemtjänsten var här senast och livet leker verkligen för oss alla. Ingen kan sia om morgondagen men så som läget är nu, så lär inte hemtjänsten komma in här på överskådlig tid.

Vi verkligen njuter av livet och de krav vi har idag är lätt överstökade och sedan kan vi ta dagen som den kommer. Det innebär verkligen inte att vi sitter sysslolösa utan vi kan göra saker efter våra egna huvuden och vi kan välja hur och när vi vill göra saker. Vi slipper passa hemtjänstens ungefärliga tiden och kan vara spontana och behöver inte passa tider. Vi tar en biltur till bekanta, till aktiviteter mm när VI känner för det.

Att sköta mors morgon och kvällsrutiner är väl inte det roligaste men jag måste ju ändå sköta aktivering, träning så det är ändå bara en liten del av det som måste göras och vad gör då det lilla extra när vi får så mycket annat positivt av livet.

Min kamp för mor och alla andra som drabbats av missvård har nu pågått i nästan ett och ett halvt år och nu ser jag att vår kamp har lönat sig.
Vi får mer och mer stöd, inte direkt utan indirekt. Boken ”Hjälp oss”, som jag själv läser, läkaruppropet är en annan del i det hela och nu rapporten om att ”vården är ett lotteri”…

Där påvisas att ”rika aktiva” får oftast bättre vård än ”fattig äldre befolkning” trots att vården skall vara jämlik.

De senaste dagarna har jag debatterat högljutt med Birgitta Rydberg hennes blogg birgittarydberg.WordPress.com om varför vi medborgare, anhöriga, drabbade, läkare och annan sjukvårdspersonal ser så helt andra saker som politikerna ser…
Varför är det så stor skillnad mellan dessa grupper? Att titta på statistik att vårdköerna har minskat eller att fler starroperationer görs visar inte hela sanningen… Det går inte att bara titta på statistik och att sedan försöka gömma det man inte vill skall synas.
Även det negativa måste fram i ljuset. De som redan är döda genom missvården på vår vårdcentral kan inte göras levande. Att mor sitter i rullstol kan knappast göras ogjort MEN vi måste ta lärdom av detta och ta med oss fler framtiden.

När min lokalradio intervjuade primörvårdschefen för vårt områden så berättade han om nedslitna lokaler som anledning till varför folk flydde vårdcentralen. Jag visste ju att det inte var den enda anledningen och kontaktade reportern och informerade om oss och ytterligare 6 tillsynsärenden. På 14 dagar intervjuade hon primärvårdschefen 2 gånger och andra gången kom en helt annan bild fram om vårdcentralen. Inte bara dessa 7 ärenden utan även konflikter mellan personal och ledning. En annan vårdcentral som drevs i privat regi som också hade problem sade regionen upp avtalet med medan den regionerna vårdcentralen problem skulle mörkas…

Man undrar varför?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s