Utan internet i Kuba

Internet är en del av vardagen här…

bosse lindwall

– Internet. Är det så märkvärdigt, verkligen?

Det är 23-årige Roberto, taxichaufför i staden Holguin i Kuba som frågar mig. Skeptiskt. Jag tror han är less att höra utlänningar tjata om detta internet. Webben är hårt reglerad i Kuba. Häromveckan öppnade man 118 nya ”internetsalar” över landet för att göra den mer tillgänglig. Det  användarna gör på internet kommer att vara övervakat. Och sanslöst dyrt: motsvarande 30 kronor per timme, ungefär.  En lön för en genomsnittlig offentliganställd kuban är 100-200 kronor. I månaden.

Roberto kör oss i två timmar till grannstaden i sin Ford från 50-talet. Den är lite smårisig på utsidan men inredningen är i bra skick. Originalmotorn har förstås säckat sedan länge. Nu sitter det en Toyota Diesel under huven. Det gungar ganska mycket men det är gott om utrymme. Och den strejkar aldrig.

En del lyckligt lottade privatpersoner har internet hemma. Men då är det en oändligt…

View original post 136 fler ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s