Tussilagon syns i Skalbankarna

Får nog bli en tur till Uddevalla någon av de närmaste dagarna—

Olssons universum

Skalbankar

Tussilago 2013Skalbankarna vid Kuröd tur och retur: cirka 7 700 steg. En lagom pliktrunda före maten. Ganska varmt, solen sken och blåsten hade lugnat sig lite. En yrvaken fjäril fladdrade förbi vid berget i höjd med Thordéngården.

I den starka lutningen mot solen och det skyddade läget i skalbankarna hade några tussilago tittat upp ur gruset. Men isen låg tjock på dammen. Och vägkanterna svämmade över av vinterns skräp. En byrålåda, cd-skivor, kläder, plast, burkar och kaffemuggar, med mera…

jättegrytorTrots att jag åkt med bil den här vägen dagligen i minst tolv år (när jag jobbade på Elitfönster) har jag aldrig sett jättegrytorna som ligger precis i kanten på trottoaren mitt emot Blomsterlandet. Man upptäcker mer när man går!

◊ Läs mer på Uddevallabloggen: Jättegrytorna vid Bräcke

Bild från 1924 på jättegrytorna  (Bohusläns museum)

Visa originalinlägg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s