Var rädd om våra barn

I går hände det igen och denna gång på Twitter. En person gick ut med varning att hennes barn blivit kontaktad av okända män på Skype….

Jag anser att det är viktigt att vi ständigt blir uppmärksammade på att det finns ”onda” personer i samhället som kan göra vara barn illa. Detta är inget fenomen som bara finns på Skype, inte bara på Internet utan det finns i hela samhället, vilket Internet är en del av.

Att varna för ev profiler, bara för att man tror att det är en pedofil, är samma som att ropa hjälp i onödan och när det sedan blir allvar så reagerar ingen.

Jag har själv i min närhet en person som nu sitter bakom lås och bom, av den orsaken men jag hade också i min närhet en person, som pga rykten som spreds på nätet, kände sig utpekad som profil. Han finns inte längre bland oss. Han orkade inte med det hat och den ryktesspridning som följde. Han orkade inte ta den kampen det innebar för honom att försöka rentvå sig. Han efterlämnade en fru och två barn, som nu är faderslösa.

Det är viktigt att föräldrarna pratar med sina barn om att detta förekommer i verkliga livet både på gatan utanför och på Internet. Det är också viktigt att vi övriga medborgare också håller ögon och öron öppna så detta inte inträffar igen.

Vi måste påminna varandra att hålla koll på att dessa personer bli omhändertagna och dömda för det de har gjort, men det måste bygga på fakta, fakta och återigen fakta. Här i min kommun har det kommit fram att någon/några har lockat till sig småflickor för att erbjuda dem skjuts och det är bra att det reagerar på det men dra ändå inte slutsatsen att är fråga om pedofili som det handlar om. Misstänker ni att så är fallet, så ring polisen och meddela vad ni har upptäckt. Men döm inte någon förrän det är fastslaget att det rör sig om det ni misstänker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s