Skall en hel familj behöva gå under…

Nu är det runt året som problemen började med mor, urinvägsinfektioner och mediciner.

Gång på gång har jag hittat brister och felaktigheter i mors vård, diagnoser och medicinering.

Mina iakttagelser har jag anmält till myndigheter och tjänstemän både på regional nivå och kommunal nivå.
Varenda gång får jag ett svar typ ”ja ha, och” eller ”det är inte mitt ansvar”.
Men vem vill ta sitt ansvar i detta?

Mor är inte helt frisk (än), bror har gått i väggen men tagit sig upp med min hjälp och jag går sjukskriven med utmattningssyndrom.

Men vem skall hjälpa till att få rätsida allt på detta???
Hur länge skall jag orka, och om jag inte orkar vem tar vid?

När jag kunde påvisa brister i min och mors journaler, så blev vårdcentralens verksamhetschef omplacerad och har nu slutat.
Regionen har svarat att av de sju tillsynsärenden från socialstyrelsen, varav ett är vårt, så är det i stort sett samma problem som dyker upp .
Brister i journalföring, brister med epikriser och brister med remisser.
Inte nog med det så har vårdcentralen inta använt sig av regionens gemensamma avvikelserrapporteringssystem.

Nu är mors vårdcentral en motpart i konflikten och kan inte hjälpa mig.
Visst får vi hjälp med löpande hälso och sjukvård som det skall vara med ingen hjälp med vidare utredning och att försöka återställa det som missats.

Regionen har kunnat konstatera flera brister i mors journaler och dessa är så stora så de kan inte ens avfärda mina klagomål. Men vad hjälper det? JAG måste driva detta vidare.

Patietnförsäkringen har gett mig rätt med mediciner att de satts in på felaktiga grunder, men pga dessa felaktigheter i journaler har de heller inte kunnat göra en riktig bedömning och vi blir utan ersättning pga detta. Nu måste en överklagan göras om vi inte kan komma överens om att ”öppna” ärendet igen. De har räknat 9 dagars sjukhusvård som det som skall ersättas inte 9 månaders kamp för att mor skall få sitt liv och livskvalitet tillbaka.

I dag ifrågasätter även mors nya läkare diagnosen demens och kanske den tidigare diagnosen depression med minnesstörningar är rätt…
Vad vet jag, jag är bara anhörig, en anhörig som går på knäna, och där chocken efter att läkaren inte vet vilken diagnos är rätt, har fått mig att må dåligt.

4 reaktioner på ”Skall en hel familj behöva gå under…

 1. Inga-Lill

  Jodå, det där med urinvägsinfektioner känner jag igen. Maken blev helt väck direkt! Men de sista åren hade han ingen UI alls! Jag begärde Hiprex till honom. En tablett som försurar urinen! Om mor får flera UI så tala med läkaren ❤
  Begär även remiss till demensläkare för utredning tycker jag. Tar bara ett eller två besök med litet enkla tester.
  Att din mor är rädd om de intima delarna kan vara att personalen inte varit tydliga och varsamma tillräckligt. Kan vara smärtsamt också om hon är skör i slemhinnorna. Är tveksam till integritetsdelen dock.

  Gilla

  1. Urinvägsinfektionerna är hävda men hon fick ju medicin som satte henne ur spel med ”mindre medvetandegrad”, muskelsmärtor och muskelstelhet. Det är först nu senaste tiden som ho har fått tillbaka ett bättre medvetande. Jag kommer att ”bråka” vidare om diagnosen.
   Jag ser ju hur mor lever upp när vi kan vara sysselsätta på olika sätt….

   Gilla

 2. Inga-Lill

  Fy så jobbigt 😦 Just nu pendlar du i ditt mående, vilket ju är lättförklarligt! Glädjen över mors återkomst, och sorgen/ilskan över att det kunde bli så illa. Önskar jag kunde avlasta, men stöttar så här i alla fall! Vad gäller demens så trodde jag inte man kunde få den diagnosen utan utredning 😦 Styrkekramar och peppande tillrop från mig ❤

  Gilla

  1. Jag vet inte än vem som satt diagnosen demens.
   Förra våren skrev läkaren att han antog att hennes tilltagande oro berodde på senil demens. Men när man sedan läser hennes journaler så beskrivs urinvägsinfektion, efter urinvägsinfektion och jag hittade också en varning för att hon ev var känslig mot ett antibiotika.
   Jag har ju sett hur andra äldre personer blivit helt förändrade av just urinvägsinfektion.
   Detta med vetskapen om att mor skulle ha medicin vaginalt kan ha rubbat hennes integritet så till dem milda grad att hon idag är rädd för andras intima vård…

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s