Varför kan vi inte arbeta efter samma riktlinjer allihop…

I dag var jag och hemvården oense hur vi skall hantera mors morgonhygien.
Hade två kontaktpersoner här och vi var överens om hur vi skulle arbeta och att jag skulle vara med i arbetet. Hur långt de kommit mer arbetet att få det på papper. I morse så gick jag in för att hjälpa till på det sätt som är sagt och då protesterade personalen att de ville arbeta på sitt sätt…
Jag protesterar inte mot att de ev vill ha andra rutiner med tanke på sin arbetsmiljö och jag har inget emot att vi tittar på alternativ på vilket sätt som är bäst för alla parter. Men varför i jössen namn kan vi inte vara ÖVERENS om hur vi skall arbeta…
De hänvisade till papper och frågade var det står, jag vet inte hur långt de kommit med stadfästelserna med det som är uppgjort eller om de vill ha ändrat rutiner.
Jag fick istället i halsen att de dokumenterat att det inte gått så bra vid något tillfälle. Tydligen ett tillfälle som jag inte var mer på…. 😦

3 thoughts on “Varför kan vi inte arbeta efter samma riktlinjer allihop…

 1. Känner igen problemet. Det finns personal som ser anhöriga som ett intrång i det egna jobbet. Och det finns personal som gillar att samarbeta. Gäller att få den första gruppen att förstå att man inte anmärker på deras jobb, utan bara vill vara delaktig och ge vårdtagaren trygghet. I slutändan har vi ju alla samma mål – bra vård! I många fall trots tidsbrist 😦

  Gilla

  1. Jag kommer ta hand om träningen med mor, då hon känner sig trygg med mig och vill inte blanda in hemvården varken för mors skulle eller personalens skull.

   Men det finns flera grupper som vill arbeta på olika sätt, vilket jag har förståelse för. Men det får ju inte bli sådan uppståndelse som det blev när personalen gick hem, visserligen med min tillåtelse.

   Det viktigaste är att personalen kan be om hjälp istället för att vägra arbeta med mor och gå hem.

   Samtidigt måste personalen också få arbeta med mor på det sättet som känns tryggt för dem och mor…
   Men om nu personalen känner att de jobba mer mor på ett bra sätt och sedan mor skall sitta och gråta i två timmar med ångest och funderingar på varför personalen behandlar henne som ”skit” och att hon ”ingenting är värd”, då är det bättre för mor och mig att jag tar en halvtimma och sköter mor själv utan inblandning av personalen.

   Det är så jag känner för det…

   Gilla

  2. En (eller flera personal) pratar med enhetchefen och påstår att jag missköter mor och medicner. Chefen ringer upp mig och påstår detta mycket försynt och fint men chefen har ingen rätt att göra detta. Och vill hon göra detta ändå, så måste hon ju kontrollera fakta.
   Men personalen tror på att hon kan bli en bra chef och hon är ung och grön. Varför tog vi hem mor från boendet, jo för att hon inte fick smärtlindring för varken artros, extrapyramidala biverkningar i form att muskelstelhet, muskelsmmärtor, mindre medvetandgrad. Detta var demens. Vi behöver inte bry oss…
   (kastar sten i glashus kallar jag det)

   Två av hemvårdspersonalen går hem, efter min tillåtelse, men hon drar av sig förklädet så vem vet om de hade gått hem även utan min tillåtelse. En av dessa två ställer sig sedan i dörren och säger till mor du får ligga kvar i sänge, det går inte att arbeta med dig, det är inte acceptabelt….

   Min tanke i morse var inte att ta något jobb ifrån dem men ville hjälpa till för mors skull och deras skull….

   Jag har inte anmält något tillfälle men pratade med med MAS och SAS i kommunen. Och jag motiverade det med att en annan person tidigare hade uppträtt på ett dåligt sätt genom att en morgon gå in och väcka mig efter jobbet och säga att det är dags att gå upp hon skall hjälpa mig och tvätta och klä på mig. Hon kom inte som någon fe utan mer som ett blixtnedslag. Nyvaken som jag var förklarade jag lungt och stilla att det var mor det gällde, och inte mig. Ytterligare ett blixnedslag när hon kom in till mor och mor blev mycket rädd och chockad och verbalt slängde ut personen. Jag tog själv hand om mor den morgonen, men mor var mycket nedstämd och ledsen.

   Jag skulle senare ha avlastning och kände att om det är samma person så funkar det inte så jag ringde kontoret.
   Det frågade om de fick prata med personen vilket var OK.

   Hon hade blivit inkallad till chefen och hotad med avsked.
   Det är inget jag har krävt men personen kunde kanske försöka ta det lite lugnare.

   Efter det valde jag att inte anmäla något med personalen då jag inte ansåg att åtgärden var i förhållande till händelsen.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s