SD riskerar att bli grupplösa i EU

Vi får väl se vart detta tar vägen…

Anna-Lena Lodenius

I natt kom rykten från flera håll om att Marine Le Pen nu lyckats få ihop sin grupp i EU-parlamentet (European Alliance for Freedom, EAF). Den kommer i så fall, om uppgifterna stämmer, att bestå av Front Nationals 24 ledamöter, Österrikiska frihetspartiets (FPÖ) 4 ledamöter, Vlaam Belang (Belgien) 1 ledamot, Italienska Lega Nord med 5 ledamöter, Nederländska frihetspartiet (PVV) 4 ledamöter samt de två senaste korten i leken: Polska kongresspartiet Nya rättigheter (Kongres Nowej Prawicy) med 4 ledamöter och Litauiska Lag och rättvisa (tvarka ir teisungumas) – 1 eller 2 ledamöter. (Källa bl a: EU-bloggen som bl a citerar Europolitics, Andreas Johansson Heinö på Twitter)

Problemet är antalet länder, det krävs 7, inte antalet ledamöter, eftersom Marine Le Pen fick så många mandat (24) var kravet med 25 mandat lågt ställt. Även UKIP fick så många mandat, också 24, att det är länderna, inte mandaten, som det riskerar att falla på.

SD:s Kent…

Visa originalinlägg 141 fler ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s