Mardrömmen #blogg100

Tidigt i morse vaknade jag genomsvettig och med en klump i halsen…

Jag hade haft en mardröm, som ställde allt på sin ända. Det hade hänt mina närmaste något och jag var tvungen att kontrollera om det var sant. Reste mig upp på darriga ben för att undersöka det jag drömt om och kunde snart konstatera att det bara varit en dröm. Puh…

Var glad att det bara var en dröm, trots att illamåendet, klumpen i halsen och mina spaghettiben inte ville lyda mina order.
Satte mig vid köksbordet och var trött, törstig och uppskärrad. Kaffebryggaren hade inte startat än då denna tidiga morgon var tidigare än vsnligt. Famlar efter datormusen på bordet för att klicka på rätt knapp på skärmen för att starta kaffebryggaren.

Någon minut senare hämtar jag en burk öl för att släcka törsten och låta sandpappret i munnen bli fuktigt och lent.
Försöker koncentrera mig på annat på datorn för att glömma drömmen. Kaffet bli färdigt och nu sitter jag framför datorn och blandar kall öl med varmt kaffe.
Ingen smaksensation och inget som bröt mina tankar om drömmen…

Mina tankar om drömmar går vidare och tänker mycket på min uppväxt och de drömmar jag hade under många år under skoltiden.
Jag kunde flyga, och jag ser mig som ett litet sportflygplan som gör loopar i luften, spinner runt sin egen axel och gör konster.
Senare har jag förstått att drömmar om att flyga har med flykt att göra…. Man flyr från en fara.

Under de timmar jag sitter i köket i min ensamhet kommet också nutida drömmar fram, drömmar som också är att flyga fast på ett annat sätt.
I dag ser det ut som jag sparkar igång och åker på en sparkcykel och sedan åker fram på den. Jovisst, jag åker fram och står still en decimeter ovanför marken.  Ja, det finns ingen sparkcykel utan jag flyger fram utan hjälpmedel.

Barndrömmarna om att kunna flyga tror jag beror på den mobbing jag utsattes för som barn…
Drömmarna jag nu har, tror jag beror på den mobbing jag nu utsätts för av vissa personer i omsorgen.

Att hata någon tror jag inte jag gör idag, men jag känner en stor avsky för vissa personer,  personer som jag inte vill träffa mer…

Jag tror att mardrömmar är ett sätt att rensa hjärnan från något obegripligt till att bli begripligt, något som går att handskas med och att kunna berarbeta för att kunna gå vidare…

I natt bli mina drömmar rosaskimrande om det ljuva livet vi lever….

God natt mina vänner och sov gott. I morgon är en ny dag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s