Förtroendegivande facebookgrupper och sidor

Här kommer jag att samla länkar till grupper på facebook som jag med flera känner inger ett extra stort förtroende till medlennar, där det är högt i tak och där vi alla månar om varandra.

På denna sida så skall det diskuteras om vår äldreomsorg och hur vi kan hjälpas åt till att få den bättre på alla sätt och vis. Denna grupp riktar sig inte enbart till de som arbetar inom omsorgen utan även anhöriga och de som vill påverka är välkomna.

Demensförbundet arbetar för att förbättra villkoren för demenssjuka och deras anhöriga. Ca 180 000 personer beräknas ha en demenssjukdom i Sverige i dag. Av dessa är ca 10 000 under 65 år. Hjälp Demensförbundet att göra tillvaron drägligare för denna utsatta grupp. Demensförbundet kräver att man lagstadgar om en minimibemanning på demensboenden, att man skapar fler geriatriska vårdplatser och utökar geriatriken i läkarutbildningen.

Man måste våga anmäla missförhållanden i äldreomsorgen. Ingen människa ska behöva bli illa behandlad i vården, detta är extra viktigt när det gäller svårt sjuka människor som inte längre kan föra sin egen talan!
Lex Sarah är det vardagliga namnet på 14 kap. 2 § i socialtjänstlagen, som föreskriver att den som är anställd inom service och omvårdnad av äldre och funktionshindrade är skyldiga att anmäla övergrepp, vanvård och liknande missförhållanden till socialnämnden. Bestämmelsen trädde i kraft den 1 januari 1999.

Hur vill du att dina föräldrar blir behandlade när dom en dag inte längre kan ta hand om sig själva?
Hur vill du bli behandlad när den dagen kommer?
Kan du verkligen bara stå brevid och se på när någon far illa???
Jag kan inte det och jag VÅGAR VÄGRA BLUNDA!

Här kommer några sidor på Facebook, som också rekommenderas

Vår grupp skiljer sig lite på den punkten att vi refererar till en ny typ av äldrevårdsenhet, där läkarnas diagnos står i fokus tillsammans med vårdtagarnas behov. Vi vill även se till att en stimulering sker till en humanistiskt styrd vård som drivs av andra intressen än de ekonomiska vinstindrivande möjligheterna. Det finns idag ”inte pengar” att satsa på forskningsenheter där man kan testa andra alternativ av vårdlösningar och vi tror att lösningen på dagens äldrevård ligger i att ha ett mycket mer mänskligt synsätt på vården.

Hemsida: www.netikka.net/omsorgmary DENNA FACEBOOKSIDA INNEHÅLLER: TANKAR OM LIVET OCH ATT VARA MÄNNISKA, KUNSKAP OM ÄLDREOMSORG OCH SORG

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s