Musik i midsommartid

Första musiktillfället var i Fuxerna kyrka där Ingmarie Romell och Ann-Catrine Persson tillsammans med mångsidig Christina Elfström Mellberg underhöll. Men blockflöjt, gitarr, nyckelharpa och flygel skapades en musikalisk resa genom 100 år.

Temat var ju taget från Fuxerna pastorat 100 år, så bättre kunde det inte bli. Både igenkännande örhängen till egenkomponerad musik stod på programmet. Den mångsidighet dessa damer visade, går inte av för hackor. Att det sedan sker i en kyrka med sin magnifika akustik gör ju bara saken bättre.

Vår diakon Inger Lindeskog höll mot slutet en fin andakt som inramning av temat. Jag och bror åker ofta runt till olika kyrkor och lyssnar på musik, och det är något speciellt med musik i kyrkan. Här spelas allt från psalmer via klassiskt till dagens populärmusik. Bara så underbart!

Nästa anhalt blev Djurhults kapell.

Bilden är fotograferad strax före midnatt mot midsommarafton.

Här underhöll kyrkokörer från både Djurhult och Hjärtum, under ledning av Ingrid Trulsson. Ingrid bjöd trots det sena timman på fiolmusik men även kyrkorgel och piano.

Djurhult är lite speciell där bygdens barn går samman och pyntar kyrkan med blommor.

Doften av naturens skapelser och vacker musik från sångkören ger känslan av nyslaget hö, och mina barndomstankar från gården gör sig påminda. Det doftar sommar, i midsommarnatten som bärs på vingar av ljuv musik. Visst är det en härlig årstid vi upplever just nu…

Sommar, musik och ljusa nätter ger en härlig känsla inombords.

När man vid midnatt åkte upp till sjön för att skölja av sig dammet från höbärgningen för att känna sig ren, samma rehetskänsla infinner sig när man lyssnar på denna underbara musik.

6 reaktioner på ”Musik i midsommartid

  1. Fina bilder, älskar fönster med färgat glas och mönster. Jag fick lära mig att nyckelharpan är det svåraste instrumentet att spela på. Jag spelade fiol som barn och det var nog knepigt att lära sig.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s