Uppskjutet igen… 😳

Klockan var 13,03 och jag stĂ„r i kassakön. Telefonen ringer och jag ser att det Ă€r ett hemligt nummer. Drar mig ur kön och försöker gĂ„ lite avsides och svarar i telefonen. Ja, det var det jag misstĂ€nkte, det var hudkliniken pĂ„ Uddevalla sjukhus. Sköterskan sade uppgivet att de Ă€n inte fĂ„tt svar pĂ„ hudanalysen som skulle ske pga att det misstĂ€nks att bror har Malignt melanom. Det Ă€r andra gĂ„ngen nu som det Ă€r uppskjutet en vecka. Ja, sköterskan som ringde kunde inget hjĂ€lpa och det var ju vara att tacka för samtalet,  Ă€ven om det var det sista jag ville ha. 

Denna gĂ„ng var jag lite mer förberedd och hade informerat brors förman om vad som hĂ€nde,  men jag hade inte avbestĂ€llt nĂ„gon fĂ€rdtjĂ€nst eller nĂ„got annat. Man blir vis av erfarenheten… Nu för en halvtimma sedan informerade jag bror om samtalet och det blev en stor Suck! Ja, det Ă€r inte lĂ€tt för honom att först, och Ă€nnu mindre förklara sina tankar och kĂ€nslor… För mig gĂ€ller det ju att lĂ€sa honom istĂ€llet för attlyssna pĂ„ hans ord. Jag frĂ„gade honom hur han vill ha det i morgon, vill han jobba eller vill han vara ledig, för att lĂ„ta tankar och kĂ€nslor hinna rinna undan. ..

Efter lite tvekan sĂ„ vill han vara ledig, ha sovmorgon och att vi hittar pĂ„ nĂ„got kul tillsammans, och sĂ„ fĂ„r det bli…

3 reaktioner pĂ„ ”Uppskjutet igen… 😳

 1. semestersol

  Men sĂ„ irriterande att det skjuts upp! Blir ju helt omöjligt för er att planera vardagen pĂ„ ett vettigt sĂ€tt. Man Ă€r ganska liten nĂ€r det gĂ€ller sjukvĂ„rden, man kan inte pĂ„verka utan fĂ„r ta vad som erbjuds. SvĂ„rt ocksĂ„ nĂ€r man inte vet vem man ska vara arg pĂ„, de stackars sköterskorna som ringer Ă€r ju bara budbĂ€rare. Hoppas att ni fĂ„r en ny tid snarast! Njut av er lediga dag tillsammans nu. 😀

  Gilla

  1. Det vÀrsta Àr ju att inte veta om man Àr sjuk eller frisk. Var det malingt melanom? Fick de bort allt vid operationen eller inte. Har det spridit sig och utvecklats till cancer.

   Gilla

 2. Det Ă€r vĂ€l skit ocksĂ„ att man ska behöva fĂ„ vĂ€ntan pĂ„ ett sĂ„nt besked uppskjutet och uppskjutet 😝
  Jag hoppas att ni tvĂ„ fĂ„r en superduperbra dag ihop imorgon, det kĂ€nns din bror verkligen vĂ€rd ❀

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s