Uppskjutet igen… 😳

Klockan var 13,03 och jag stĂ„r i kassakön. Telefonen ringer och jag ser att det Ă€r ett hemligt nummer. Drar mig ur kön och försöker gĂ„ lite avsides och svarar i telefonen. Ja, det var det jag misstĂ€nkte, det var hudkliniken pĂ„ Uddevalla sjukhus. Sköterskan sade uppgivet att de Ă€n inte fĂ„tt svar pĂ„ hudanalysen som skulle ske pga att det misstĂ€nks att bror har Malignt melanom. Det Ă€r andra gĂ„ngen nu som det Ă€r uppskjutet en vecka. Ja, sköterskan som ringde kunde inget hjĂ€lpa och det var ju vara att tacka för samtalet,  Ă€ven om det var det sista jag ville ha. 

Denna gĂ„ng var jag lite mer förberedd och hade informerat brors förman om vad som hĂ€nde,  men jag hade inte avbestĂ€llt nĂ„gon fĂ€rdtjĂ€nst eller nĂ„got annat. Man blir vis av erfarenheten… Nu för en halvtimma sedan informerade jag bror om samtalet och det blev en stor Suck! Ja, det Ă€r inte lĂ€tt för honom att först, och Ă€nnu mindre förklara sina tankar och kĂ€nslor… För mig gĂ€ller det ju att lĂ€sa honom istĂ€llet för attlyssna pĂ„ hans ord. Jag frĂ„gade honom hur han vill ha det i morgon, vill han jobba eller vill han vara ledig, för att lĂ„ta tankar och kĂ€nslor hinna rinna undan. ..

Efter lite tvekan sĂ„ vill han vara ledig, ha sovmorgon och att vi hittar pĂ„ nĂ„got kul tillsammans, och sĂ„ fĂ„r det bli…

3 thoughts on “Uppskjutet igen… 😳

 1. Men sĂ„ irriterande att det skjuts upp! Blir ju helt omöjligt för er att planera vardagen pĂ„ ett vettigt sĂ€tt. Man Ă€r ganska liten nĂ€r det gĂ€ller sjukvĂ„rden, man kan inte pĂ„verka utan fĂ„r ta vad som erbjuds. SvĂ„rt ocksĂ„ nĂ€r man inte vet vem man ska vara arg pĂ„, de stackars sköterskorna som ringer Ă€r ju bara budbĂ€rare. Hoppas att ni fĂ„r en ny tid snarast! Njut av er lediga dag tillsammans nu. 😀

  Gilla

  • Det vĂ€rsta Ă€r ju att inte veta om man Ă€r sjuk eller frisk. Var det malingt melanom? Fick de bort allt vid operationen eller inte. Har det spridit sig och utvecklats till cancer.

   Gilla

 2. Det Ă€r vĂ€l skit ocksĂ„ att man ska behöva fĂ„ vĂ€ntan pĂ„ ett sĂ„nt besked uppskjutet och uppskjutet 😝
  Jag hoppas att ni tvĂ„ fĂ„r en superduperbra dag ihop imorgon, det kĂ€nns din bror verkligen vĂ€rd ❀

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ă„ndra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ă„ndra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ă„ndra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ă„ndra )

Ansluter till %s