Skitsnack helt enkelt

Ibland undrar jag hur en del tänker….

I grannorten som numera har en fin promenad och cykelväg till centralorten, sedan de tog över den gamla banvallen från staten, har någon gått och räknat antalet hundbajspåsar och sedan lag upp foton med sin tanke om detta i en ortsgrupp på Facebook. Men att gnälla på Facebook är inget produktivt. Sedan kommer klokheter fram i form av kommentarer så man nästan skrattar ihjäl sig. En del borde inte ha hund, var en stående kommentar. Men mer då?

Jag tog vovven med mig, stoppade två plastsäckar i bakfickan plus plockarm och promenerade den utpekade sträckan.  Med jag plockar skräp så tänker jag på ”en del borde inte ha hundar. Ju mer skräp jag plockar tänker jag, en del borde inte köpa öl, andra skall inte handla i butiken. Någon kan inte spela innebandy medan andra inte borde …. (kondomer). Några borde sluta tvätta håret andra borde sluta med med mjölk, osv.

När jag var färdig informerade jag inläggsskaparen och de som kommenterat om att jag gått och plockat upp efter cykelvägen och att det nu finns två säckar med skräp vid startpunkten. Om de delar upp det mellan sig så behöver ingen betala för extra sophämtning och det är rent och snyggt i spåret.

I morse åkte jag förbi platsen och kollade,  och där står två säckar kvar, men inga mer kommentarer på FB.

6 reaktioner på ”Skitsnack helt enkelt

  1. Här i Uddevalla kan man kontakta kommunen, om man ser skräp, eller har samlat skräp som man inte kan forsla bort själv. Jag har även plåtat skräpiga miljöer och skickat meddelande via Facebook till kommunen, och berättat var det är. De har fixat genast. 🙂

    Gillad av 1 person

  2. Haha! Klockrent!! 😀 För övrigt, så stör jag mig på folk som plockar upp med bajspåse, knyter i hop snyggt och sedan slänger i diket??! Det hade ju varit bättre att inte plocka upp alls då?

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s