Dansa och vara glad

poweroffreedom

Så här brukar jag dansa sommartid när jag tar min paus på in tidningsrunda på mornarna.
Även idag hade jag skäl att dansa och vara lycklig…

Jag har ju en tid hävdat att tidningarna ökat sina upplagor sakta men säkert. Senast idag såg jag flera nya utdelningar. Efter ett turbulent år med rekonstruktion mm, så känns detta lovande. Ja, det är inte bara morgontidningarna som ökar utan även veckotidningar och specialtidningar. Även några av mina kollegor har bekräftat samma sak. Tyvärr träffar man ju sällan prenumeranter då de flesta sover när jag jobbar, men ibland händer det, och de säger att kvalitetspress är viktigt i dagens samhälle med så mycket information av mer eller mindre bristande kvalitet som finns. Andra har gått över till e-tidningar för att de är billigare men nu kompletterar de med papperstidningar, speciellt till helger där många har tid att läsa.

Nu har jag fått att ökningarna både gällande tidningar och post har ökat betydande. För mig och mina kollegor känns det som tryggheten för att behålla våra jobb och på lite sikt kanske vi åter kan öka arbetstiden på våra tjänster. Samtidigt känner jag att dåliga tider är på väg att bli bättre tider och konspirationsteorier minskar.

Känns som att det en del kallar ”ljugmedia” får större räckvidd med sin journalistik.

Att posten ökar är ju också glädjande, då det ger oss mer inkomster, vilket gör att vi kan upprätthålla servicen, framför allt på landsbygden som legat risigt till. Så visst finns det skäl till att dansa och vara glad.

2 reaktioner på ”Dansa och vara glad

  1. ogamotoga

    Så kul att höra. Tycker också det är mycket trevligare med tidning i pappersformat. Det är inte bara doften och prasslet, det ger en ro och man kan sitta mycket bekvämare + ute i solen. 😊

    Gilla

Lämna en kommentar