”Får en blekfet 40-åring vara Lucia”

20161205_201843

Orden i rubriken är inte mina egna utan höjdhopparen Stefan Holms. Själv är jag minst 10 år äldre men bilden föreställer mig. Jag säger om Richard Herrey: ”Jag kan acceptera olika åsikter i många frågor. Men nedvärdering av medmänniskor pga hudfärg, kön, gener, sexualitet är oerhört provocerande”. Själv gick jag i taket när jag hörde hur en del hånade Åhlens Lucia i reklamen. Hur kan man använda ett barn som måltavla för sitt hat, var tanken jag fick.

Min reaktion på hatet blev att jag promenerade till bussen och åkte till stan och in på Åhlens och köpte en likadan luciakrona som i reklamen, hem med nästa buss. På med tröjan som visar var jag hör hemma och var mina rötter kommer ifrån och sedan tända ljusen i kronan, på med den på huvudet och sedan en glad selfi.

Min bild ovan har fått över 400 gilla-markeringar i grupper och olika plattformar, vilket är rekord för mig och en enskild bild. Jul är väl vår största högtid med fokus på barnen och ändå är det ett barn vi ger oss på när vi hat-kommenterar Lucian. Jag tänker på de som är handikappade, kanske sitter i rullstol eller på något sätt inte stämmer överens med den bild vi tror är den rätta. Hur många drömmar har inte gått i graven långt innan jul detta år?

Lyssna gärna på Stefan Holm och vad han sade till sin bild i vitt nattlinne och luciakrona.

Gå gärna in och kolla på Instagram och kolla mångfaldens alla lucior. I skrivande stund 1518 bilder och de mesta är till fördel.

6 reaktioner på ””Får en blekfet 40-åring vara Lucia”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s