Varför bloggar jag? #bloggswe

image

Jag har funderat på varför jag bloggar, inte bara en gång utan flera.
När bloggen kom, så fick jag ett erbjudande om att börja blogga på en sajt, och deras beskrivning var ”en dagbok, öppen för alla att läsa”.
Visst jag hoppade på den nya trenden och började och jag höll ut i länge, ja i hela tre dagar… Kan ni tänka er.
Därefter insåg jag att jag inte hade något att skriva om och så var det bra med det.

Jag har aldrig varit en person som velat vara i offentlighetens ljus, utan föredrog mitt lugna liv ihop med nära vänner.
Men så blev mor sjuk och jag förstod att allt inte stod rätt till, och förstod att det jag skrev på Facebook var intressant för många men också av förgänglig typ. De grupper jag varit med i tidigare i ämnen som  vård och omsorg, blev också mer politiskt inriktade där ideologier från båda sidor styrde och där individen blev allt mindr värd. Man brukar säga brukare om de som behöver omsorgshjälp, men i många av grupperna blev de sämre än disktrasor.

Så jag lämnade alla dessa grupper, en efter en, ju nämare vi kom valet. De vänner som betydd något på Facebook har jag istället blivt vänner med och jag delar fortfarande mina blogginlägg där, den vägen.

I dag handlar bloggen om så mycket annat än bara vård och omsorg, eller teknik. Jag har min stadiga läsekrets och ibland skriver jag bra inlägg som delas vidare av andra personer på Facebook och Twitter. Sådant gör mig stolt och glad. Här om dagen steg mitt besöksantal till över flera tusen på en dag och slog nästan all time high. Inte så många gilla eller kommentarer i bloggen, tyvärr, men desto mer på sociala medier. JIPPI!

Första gången jag bloggade klarade jag tre dagar. Nu har jag klarar många fler, även om det varit några uppehåll under vissa perioder av personliga skäl.

Men det roligaste är trots allt att få skriva av sig av tankarna….

3 reaktioner på ”Varför bloggar jag? #bloggswe

  1. Hans

    All heder åt dig som inte verkar ha släppt in mer reklam än det som WP vill visa. (Om ens det)
    Trots så många läsare menar jag 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s