Spårlöst försvunnen #bloggswe

Bild

Polisen söker efter försvunnen flicka

Polisen letar efter 17-åriga Lisa Holm hemmahörande i Skövde, som anmäldes försvunnen söndagen den 7 juni. Lisa hördes senast av på kvällen den 7 juni cirka kl. 18.30. Hon befann sig då i Blomberg, Kinnekulle.

Lisa är 165 cm lång, har långt blont hår och smal kroppsbyggnad. Hon hade vid försvinnandet på sig en rosa/vit Henry Loyd-jacka, svarta Adidasbyxor eller jeans.

Om du sett eller har upplysningar om var flickan är ring polisen på 114 14.

Ovanstående text och bild är från polisens hemsida.

Jag följer med stort intresse det som händer vid sökandet av flickan. Jag vet själv vilket helvete föräldrar,  syskon, släkt, vänner, arbetskamrater mm genomgår. Polisens arbete inriktar sig just nu på att hitta flickan, och vid liv. Då inget i nuläget tyder på något annat, så är det nog det bästa man kan göra.

Vi hade ju här i Trollhättan för ett par år sedan tvåbarnsmamman som försvann, men där fanns ju andra spår som också tydde på en annan utgång. Men så länge man inte vet säkert vad som hänt personen, som är borta, så kan man ju bara hoppas.

Jag minns i början av 80-talet… Bror kom hem från jobbet med färdtjänst som vanligt, men av någon anledning fick han för sig att ingen var hemma och vandrade iväg. Efter en liten stund saknade vi honom och började leta. Vi ringe färdtjänst (taxi) som bekräftade att de lämnat honom på gården, där vi då bodde. Vi ringde till grannar, men ingen hade sett honom. Men snälla som de var involverade de sig i sökarbetet, och vi letade, ropade och höll utkik. Inga livstecken. Bror hade en runda som han brukade promenera upp i skogen, över en bäck, som säkert var full med vatten och där var vår största oro. Vi var inte säkra på promenadvägen och snart skulle det börja mörkna…

Vi valde att ringa polisen och berätta och det tog inte lång tid innan polisbil efter polisbil dök upp och villa ha mer information. Då på den tiden fanns inte heller mobiler som i dag så all kommunikation var ju man mot man eller via vår telefon plus komradion i bilen.

Mer grannar slöt upp och ville hjälpa till i sökandet. Tiden gick och oron malde mer och mer i kroppen på oss allihopa. Även om man försökte hålla hoppet uppe, så fanns det ju bilder som målades upp inom en med värsta tänkbara scenariot. Jag kan tänka mig att de runt Blomberg känner samma sak som vi gjorde då…
Att inget veta måste nog vara ett av de värsta som kan hända.

Polisen hade delat upp sig och gemensamt sökte vi igenom alla byggnader på gården, en patrull gick den väg vi trodde bror brukade promenera, allt utan resultat.

Mitt i allt detta tog kaffet slut som skulle bjuda de på som hjälpte oss i sökandet och där, i affären mötte de bror. Han trodde ingen ha var hemma och beslöt sig för att promenera dit för att titta på hur tillbygget på affären fungerade. Butiksföreståndaren hade försökt ringa oss, men det var bara upptaget i telefonen så vi fick inte kontakt.

Bror kommer hem och ser alla polisbilar på gården och alla poliser i uniform och rusar in till mor och frågar ”vad gör alla poliser här”? En av poliserna stryker honom över huvudet och säger ”vi ville bara se om du mår bra”. Därefter avslutades insatsen.

Tror aldrig att bror riktigt har förstått vad som egentligen hade hänt och aldrig då insett vad han ställde till med. Men han lovade att aldrig mer försvinna utan att säga någonting.

För oss var det några fasansfulla timmar i ovisshet. För Lisa Holms anhöriga, släkt, vänner och arbetskamrater har det nu pågått i flera dygn, i förtvivlan…

Jag hoppas Lisa är vid liv och att hon trots allt är vid gott mod, och att hon förstår att så många hjälper till med att hitta henne.

3 reaktioner på ”Spårlöst försvunnen #bloggswe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s